resepi dari bakewithmilla
Bahan-bahan
200gm milo
250gm mentega
3 sb serbuk koko
1 tin kecil susu pekat manis
biskut meri secukupnya
loyang yang di lapis dengan aluminium foil (senang nak keluarkan)
Cara-cara
1. Cairkan mentega dalam kuali atas api yang kecil sekali.
2. Setelah cair masukkan susu, milo sedikit demi sedikit. Gaul sehingga milonya hancur . Seterusnya masukkan koko dan gaul tanpa henti sehingga halus dan tidak berketul.
3. Setelah pekat susun biskut meri selapis dan diikuti degnan lapisan coklat selapis. Buat sehingga habis dan simpan semalaman.
errmm...kecur air liur tgk kek batik ni..lama dah tak buat, sekut merie ada, tp tak terlaksana lagi sbb takde member nk makan skali...
ReplyDeletebiskut marie ni pun lama mala peram ... sekali buat cepat sungguh habis
Deletesalam kak mala.. kek yg paling senang nk wat time xde masa nk godek lama2 kt dapur.. tp yg pentng, sure cepat je licin nya kan. hihi
ReplyDeletewasalam tun ... yg paling senang pun malas jugak nak buat hehehe
Deletewah Mala berbatik2 lah pulak ni mmg sedap ni tak jemu dimakan sbb kelembutan dan kecoklatan dia tukan sanggup beli je sepotong seringgit kecikkkkkkkkkkk ja
ReplyDeletesekali sekala pakai kain batik kak noor
Deleteowhhh..mala susun eh biskut tu selapis2, patut la nampak cantik jer layer dia..rajin btol la susun..wiyah pernah buat tp campak skali dlm kuali, tp hasilnya mmg tak cantik la..best plak tgk kek batik ni ;-)
ReplyDeletekecik ja kek ni wiyah boleh la susun :-)
Deletekemas betul "kerja tangan" mala...kalau saya, takle selawa ini
ReplyDeletemood tgh baik anim cantik la jadinya hehehe
Delete