Thursday, April 18, 2013

cucur nasi udang kering


abah ada appointment service kereta pukul 6:30am. sekarang ni dah awal cerah. menandakan summer dah tiba. siangnya panjang malamnya pendek.

pagi ni sarapan cucur. memandangkan nasi semalam ada lebih, cukup untuk buat cucur nasi udang kering. guna udang kering saja sebab stok ikan bilis makin menyusut. kena simpan untuk sambal. udang kering jarang guna. paling-paling perencah nasi goreng. kali terakhir buat cucur dalam hujung bulan 9 tahun lepas. lama dah tu ... memang tak rajin menggoreng :-)

kalau sempat sat gi nak p ke Muscat City Centre nak cuci mata kat butik Clarks.
iklan sat  discount up to 50% from 4th Apr until 3rd May kalau ada rezeki nak berclarks sepasang.

adam pulak tak habih-habih nak ke toy r us. walaupun setiap kali pergi sekadar cuci mata. tak larat la nak beli toys setiap kali jalan kat mall.

 ini burung indian roller yang singgah kat tingkap betul-betul sebelah meja komputer kelmarin. warna hijau dan biru ...




10 comments:

  1. cucur nasi mmg sedap ni Mala, dah lama tak buat jugak ni kdg2 lebih nasi dok gorenggggggggggg saja boleh jugak buat cucur nooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. lembut cucoq ni kaknoor. cuba la .. tak byk nasi dlm 2 cwn saja

      Delete
  2. cucur nasi? pernah dgr tp so far blom pernah try, terliur plak tgk cucur tu kembong2..try wat buka puasa ptg nanti la ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba wiyah ... sayangkan kalau buang nasi. sikit dlm 1 cwn pun tak apa. pandai2 adjust tepung ja.

      Delete
  3. cucur nasi? nanti Anim trylah..selalu goreng je lebihan nasi malam. kat sini...memang payah lah nak tunggu clark's sale. kalau ada pun pattern lama, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba anim. lembut cucur ni. dah pergi clark's tapi menghampkan. mcm anim cakap pattern lama ... dan size pulak gedabak :-)

      Delete
  4. cucur nasi udang kering??
    first time dengar... boleh laa cuba nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakn cuba kalau ada nasi lebih

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...