lembut!
resepi dari yani
Bahan-bahan ( 6 biji - 7cm acuan muffin )
90g mentega
70g gula halus
1 biji telur
1 sk esen vanila
1 sk pandan emulco
110g tepung gandum }
1 sk baking powder } di ayak bersama
40 ml susu segar
Cara-cara
1. Pukul mentega sehingga lembut. Kemudian masukkan gula, pukul sehingga putih.
2. Masukkan telur, esen vanilla dan pandan emulco. Pukul sehingga semuanya sebati.
3. Masukkan pula tepung yang telah di ayak dengan baking powder sedikit demi sedikit dan berselang-seli dengan susu segar sambil di kacau.
4. Sudukan ke dalam kertas muffin. Bakar selama 25 -30minit pada suhu 180C.
as-salam
ReplyDeletemysterious flavor of pandan...i like..
wasalam ady,
Deletei love pandann too!
gebu nya tgk mapin nih...
ReplyDeletemmg gebu sis!
Deletesejak lepas raya ritu tak makan kek n muffin lagi.sedapnye kalau dpt mkn mlm2 ni
ReplyDeletemala buat utk budak2 bekal sekolah
Deletemala pun ada 2 profile gak...adehhhh...baru nak tanya dia!
ReplyDeletehaáh anim ... buat la tak susah sebenaqnya.
DeleteNampak mcm senang.. tp tetap x rajin nak buat..
ReplyDelete10 kali lebih rela "masak" dari "membaking"..
Kan untung/senang kalau kita berjiran..
kan kak sham ... saya tak brapa nak adventure sangat bab2 masak ni.
Deletemapin yani ni mmg lembut dan gebu...suka makan...tp macam biasa, malas nk buat...haha
ReplyDeletemcm biasa la mala selalu cari resepi yg ringkas dan senang nak buat.
Deletegebu nampak mapin nyer...
ReplyDeletemmg gebu kak ... rasa mcm kek pulak
Delete