Saturday, November 24, 2012

cantiknya petunia


musim sejuk dah tiba ... sekitar muscat ni penuh dengan bunga petunia . kat tepi jalan, kat taman penuh dengan bunga. yang ni park dekat rumah saja. orang ramai pun dah mula lepak sambil berkelah di park. sebelum ni park sunyi tapi sekarang dah meriah. yang buat birthday party pun ada.






teringat pulak kat rumah lama di brunei tanam pokok pisang kipas ni.
3 bradik tersusun sepanjang driveway nak masuk rumah.


beria sorang bawak bola, sorang lagi bawak skipping rope
tapi sampai kat park main air ;-)


PS: terima kasih cahayahatiku-lyafrina berkongsi tips cara penyelesaian untuk blog yang tak boleh upload gambar. pada huda juga yang bagi link ni.

8 comments:

  1. ye la cantiknya bunga-bungaan, ada yg akak lum penah nampak ni

    ReplyDelete
  2. salam Mala, sorry kak Noor lambat singah biasa lah posa2 ni tenghari terlentok lah hari perut terkejut hee besa penuh kan, tapi memang lawa lah bunga2 tu macam payung pun ada gak kalau dpt tanam kat umah bahagia aih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. tau kak noor minat bunga ... :-)

      Delete
  3. cantik sangat..kalau tanam kat beranda rumah..mesti sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tanam dan jaga sendiri malas. kita tengok kat taman saja :-)

      Delete
  4. woww... cantiknyer bunga tu..spesis bunga raya ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik ... bukan kot sbb pokok ni kecik2 ja

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...