Tuesday, June 7, 2011

homemade hot&roll paratha



this is a scheduled post :-)


dah dua kali makan kat outlet Hot&Roll AEON AU2. menarik produk dia dan ringkas saja sebenarnya. boleh dibuat sendiri di rumah. malam ni kita buat hot&roll sendiri :-)

Bahan-bahan
1 paket instant paratha/capati (5keping)
5 batang sosej - di goreng/rebus sebentar hingga masak
bawang besar - dicincang
serbuk lada sulah/hitam
kejut parut secukupnya - mozarella/cheddar/parmesan
mayonis
sos cili/tomato/thousand island


Cara-cara
1. Masak paratha/capati atas kuali leper atau non-stick.
2. Setelah satu bahagian masak, terbalikkan paratha/capati.
3. Letak sosej di satu hujung dan tabur bawang cincang, keju parut dan lada sulah.
4. Picitkan mayonis dan sos kegemaran.
5. Apabila keju mula mencair gulung paratha/capati dari arah hujung sosej dan tekan-tekan sedikit supaya melekat. Siap!
.
.
.
.
ttfm
mala

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...