Monday, November 21, 2011

got wet in PD

kami sekeluarga berhujung minggu di Tiara Beach Resort, Port Dickson. nak balik kampung nanti takut tak sempat ke mana-mana. la ni asyik hujan. di kedah mak mertua memang sedang berjaga-jaga takut banjir. cadang nak datang KL pun di tangguhkan.

kalau ada budjet yang lebih boleh tempah terus dari TBC. macam kami ni lebih suka bercuti secara ekonomi. tak mau ajak anak bermewahan. makan kat luar saja. macam susah pulak nak cari kedai makan kat PD ni ... untuk sarapan pun bawa dari rumah. bawa bekal roti untuk makan lepas main air. licin! bawa chocolate chip cookies untuk kunyah-kunyah. licin juga!

kami tempah bilik melalui PMC. ada 6 jenis bilik semuanya. bilik studio (blok D) dengan pool view menjadi pilihan. turun dari apartment terus ke kids pool.
bilik ni ada 1 katil queen dan 1 katil single. kami bawa satu roll mattres.

ada banyak sebenarnya pemilik individu aparment Tiara ni. boleh cari di Mudah.my ada yang di lengkapi dengan microwave dan astro (kita bawa kad sendiri)

budak-budak ni bukan reti nak cuti rehat-rehat. bersantai tanpa buat apa-apa pun. nak yang macam ni. janji ada tempat boleh main air. bila balik rumah jadi letih.

 view from our room


 adam dah tak sabar nak turun
tunggu redup sikit



si sutun ;-) 

 our breakfast :-) kena la bawak sendiri apa yang patut 
sebab memang tak ada la room serive ke buffet breakfast ke. 
lain la kalau tinggal kat resort dia. 
lepas makan main air lagi!

 sebelum balik singgah di dataran Teluk Kemang. 
Adam teringin nak naik kuda. dia pilih si Tompok.

Adam sedikit stress (takut mungkin) sebab si Tompok ni 2-3 kali 
dok mengerang  (sebab ehem-ehem) sepanjang perjalan.
hahaha lawak pun ada

.
.
.
.
ttfn
mala

5 comments:

  1. as-salam mala
    bestnye..bila kita nak pergi sini..hahaha..

    ReplyDelete
  2. ady, tak jauh sangat dari Spore, boleh la bawak anak2 ...

    ReplyDelete
  3. eh shilap.. TBR mmg best!
    walaupun dh 5yrs since went there :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...