Monday, May 2, 2011
apam pisang tanpa telur dan minyak
pagi-pagi dapat pisang dari jiran .... lepas blogwalking nampak resepi ni di blog nazrah. separuh dah dimakan aimi dan adam. cepat-cepat simpan dalam 5biji untuk cuba resepi ni.
resepi dari kakfida
Bahan-bahan
1 cawan pisang lecek
1 cawan gula perang / gula halus (150g campuran gula)
2 cawan tepung naik sendiri
1 1/2 sk bicarbonate soda
4 sb susu segar
Cara-cara
1. Tepung dan bicarbonate soda diayak bersama.
2. Pisang lecek, gula dan susu dikacau rata.
3. Masukkan campuran tepung dan kacau hingga sebati.
4. Tuang adunan dalam acuan kecil atau loyang yang digris dan dipanaskan dahulu dan kukus hingga masak.
5. Hidangkan dengan kelapa parut putih yang dikukus jika suka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
gebu nya apam tu...sedap kan apam ni...
ReplyDeletehaáh mcm tak caya... lembut saja
ReplyDeleteMala....menu sihat ni...tak de telur...tak de minyak....
ReplyDeleteinsyaAllah sihat cikcek ;-)
ReplyDelete