Thursday, November 21, 2013

oman 43rd national day

oman dah selamat sambut hari kebangsaan yang ke 43 hari isnin lepas.  hari ni sekolah adam ada buat celebration. budak-budak kena pakai baju oman atau warna ikut bendera oman merah, putih, hijau. minggu depan kami kat sini long weekend. sultan bagi cuti 2 hari yahoo!

adam kena paksa posing .. tak mau senyum .. 
tak dak mood lagi sebab kena bangun awal nak bersiap.
 kakak pulak nak kena bawak pi kamera pi sekolah.


adam al hasni :-)

time ni dah ok sikit hahaha
tapi pakai ipad tak clear sangat gambaq dalam rumah



ni kuma, topi oman yang di pakai bersama dishdasha (jubah lelaki)
boleh baca lebih di sini tentang pakaian tradisional oman


posing bersama geng bas sekolah. anak-anak jiran warga venezuala. 
kakak yang lawa berambut panjang mengurai nama casandra.
 si adik yang comel  rambut kerinting nama camelia
setiap kali tengok dia teringat kat dora the explorer

22 comments:

  1. Topi...? Da nmpk mcam kupiah kita kat sini je kan....nmpk cntik...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. topi/kopiah/songkok boleh la hehehe

      Delete
  2. hehe..gambar first tu... mmg nampak muka kena paksa bergambar..hehehe

    ReplyDelete
  3. gambar no.2 tuh wajib simpan & tunjuk masa besar...
    kekeke! bukan senang anak bujang nak ambik gambar dgn pink camel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dia ok ja ... ada soft spot tu. maklum la bujang sorang dan bongsu ;-)

      Delete
  4. comelnya pakai songkok oman. siap pose style sheikh arab lagi kat majlees. br tau namanya 'kuma'. 2nd dec UAE punya national day pulak tp budak2 ni bole pakai baju melayu or baju UAE... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. posing2 tu semua kerja mak dia hehehe .. last year pun adam pakai baju melayu warna putih. thn ni pakai jubah pulak.

      Delete
  5. Hihihi.... comellah Adam posing ala ala James Bond...

    ReplyDelete
  6. Wahhh.... Adam hensemlah sayang.. auntie suka tengok Adam pakai macam ni:)

    Bagusnya mala dia bagi 2 hari cuti ye. Dapatlah rehat dgn keluarga kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kat sini mcm tu cutinya. dia akan bagi cuti pada hari lain. masa hari sambutan tu mcm biasa kerja/sekolah.

      Delete
  7. Assalamualaikum mala...comelnya adam pakai kuma...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam uj .. thank u aunty :-)

      Delete
  8. Comel2nya semua..adam mesti fasih berbahasa org sana kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. knor, adam tak boleh cakap arab sbb sekolah international. baru thn ni kena ambik 2nd language dia ambil arabic. merangkak la belajar arab yg basic saja.

      Delete
  9. segak adam dengan songkok tinggi tu, kat oman panggil topi ke mala?... suka saya tengok... teringat anak saudara , adam juga namanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ja nak panggil topi/kopiah tapi nama dia 'kuma'

      Delete
  10. Kalu kat sna xde cuti sekolah ker?sek sepjg tahun ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada cheq da tapi tak sama la dgn cuti sekolah msia. cuti panjang sini bulan 7 & 8. lepas tu cuti musim sejuk bulan 12 dua minggu, bulan 4 cuti lagi 2 minggu. lebih kurang la ... tapi setiap sekolah tak sama. ada yg cuti bln 12 tiga minggu dan cuti bulan 4 seminggu saja.

      Delete
  11. alooooo Adam heheheeh ada 3 kuntum bunga tu duk minat Adam ,kang balik sini depa ikut sekali kut hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 3 tunggu ka ... boleh satu lagi tu bg cukup 4 hahaha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...