Monday, November 25, 2013

model 3D keratan sel


ini lah dia hasil dari membuat gam kanji hari tu

pagi ni kena hantar. seminggu jugak la aimi dok pikir macamana 
nak buat benda alah ni. cikgu nak dalam bentuk 3D. 
mama cuma tolong buat rangka dan bagi idea macana nak buat.
yang lain kena la buat sendiri ya. sendiri decide nak buat macamana.

siap saja rangka mala dah tak follow apa yang dia buat. 
biar dia sendiri usahakan. hasilnya not bad pada pandangan mata mama la.

tak tau la apa cikgu dia nak cakap. ambik markah ni ..


yang hijau ni sel tumbuhan


yang ni sel haiwan

11 comments:

  1. Kreativiti yg mencabar minda ni Mala. Calang-calang budak tak mampu nak buat.

    ReplyDelete
  2. Berbakat juga...mamanya ye...

    ReplyDelete
  3. Bgosnya skolah sana ye kak...mencabar minda juga nak hasilkan yg 3d gini...

    Re : entry sy psal hilang resepi tu...sy ada save 2 drinya drpd blog k.mala ni...x ingt dah nma apa resepi tu....waaaaa...nanes sy....

    ReplyDelete
  4. hahaha...saya ingat mala buat kek tema keratan sel utk party kat sekolah...hehehe

    ReplyDelete
  5. terkezutt tengok tadi ingatkan kek hihiiii... hemm anak2 ni dia kena imaginasi sendiri tengok mcm mana dia boleh bua kan... boleh tahan jugak :))

    ReplyDelete
  6. part ni yang budak2 suka..kalau boleh hari2 boleh bangun cepat p sekolah..

    ReplyDelete
  7. Bab projek mcm ni la yg K.Sham x sanggup.
    Selalunya diaorg bg tempoh seminggu saja.
    Mana nak gugel projek.. mana nak beli brg.. dah tu nk ngadap projek lagi (at last Ibu yg beriya)
    Tapi for long run.. mmg bagus.

    ReplyDelete
  8. Yan ingat kan kek 3D.....he heee.....

    ReplyDelete
  9. wahhh mencabar sungguh tugasan yg cikgu bagi ni....

    ReplyDelete
  10. Cantiknyaaaaa...awat time kita sekolah dulu takdak project2 mcm ni? huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...