Sunday, May 26, 2013

lompang pandan

 
 

lesung pipit yang tak seberapa ;-)


resepi asal kuih kaswi pandan yang di lompangkan. nak bawa pergi ceramah malam ni.

22 comments:

  1. assalam Mala
    lompang pandan harum je bau pandan tu kan
    sedappp, akk suka kelapa byk sikit ye
    he hee ceramah , bagus ni tambh ilmu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam - kelapa kering je tu hehehe

      Delete
  2. Rajin hang melompangkan kaswi... comel je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih mcm ni ja la yang aku reti buat huda. mood baik dia jadi lompang. kalau mood M dia jadi kaswi

      Delete
  3. sedapnyer..lama dah tak buat kuih yg ada kelapa parut ni, sbb malas nk keluar beli kelapa

    ReplyDelete
  4. Bertabahlah wahai mata..
    K.Sham pandai mkn tp x pandai buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabah la kaksham. senang ja kuih ni.

      Delete
  5. Wah wahhh
    hari nie tukar dari mata biru ke mata hijo pulak,...

    ps: sungguh nyaman mata memandang kuih akak tu lagi nyaman kalaula ada sesape rajin membuatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelas! kejap biru, kejap hijau!

      Delete
  6. Salam Mala... lama sungguh saya tak makan lompang... cantik betul warna hijau tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kaknaz, campur tu jus pandan dan pes pandan.

      Delete
  7. Wah!....nice.....lama dah tak makan kuih traditional ni. Dulu2 my mum selalu buat...kak Liza suka yg ada flavour gula merah.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. eh ... lompang tapi lompang bajet ;-)

      Delete
  9. as-salam mala
    sedapnya tngk kuih lompang pandan..mesti harum je..cantik warna hijau lompang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ady
      sekali-sekala ady buat kuih. selalu buat ni time puasa.

      Delete
  10. x penah buat lagi Kak Mala,
    nampak sedapnya..nanti ada masa nak cubala..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la buat. senang ja. bahan pun tak banyak.

      Delete
  11. waduhhh teringat aih kat arwah Mak!
    jadi mak ankat aku boley?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mo ahhhh ... kakak terangkat boleh la :-)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...