Friday, December 14, 2012

projek topi





hari selasa ni adam ada hat extravaganza parade kat sekolah. budak-budak kena pakai topi handmade ke sekolah. 

topi yang paling cantik ada habuan dia. cikgu bagi masa 2 minggu untuk siap. macam biasa parents kena tolong sikit-sikit ja. mana la reti budak ni nak buat topi. last-last mak dia jugak yang buat. kalau tak buat nanti dia sorang pulak yang tak bertopi ke sekolah hari selasa ni. 

dengan limited resources ni saja la yang mampu mama buat. maka terhasil lah topi dari watak kucing buku cerita dr. seuss "the cat in the hat" . 

10 comments:

  1. tugas seorang ibu melangkaui semua, hee...

    ReplyDelete
  2. biasalah mala...last2 maknya juga yg buat lebih:)

    btw, topi nih simple tapi very attractive!

    ReplyDelete
    Replies
    1. international school mcm ni la terlebih aktiviti dia. dgn mak-mak sekali terlibat! :-)

      Delete
  3. salam kenal....
    singgah dan follow....singah blog yan pula.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam yan ...
      nanti kita visit blog yan ya :-)

      Delete
  4. pandai hang pilih... ada gaya tu...

    ReplyDelete
  5. Bagus Mama Adam, dok sini macam2 aktiviti depa nie kan.
    Kang sekejap itu sekejap party ini..
    nasib omak otak geliga kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa tu la dia kakyong. nasib baik mak di aotak geliga! hehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...