Saturday, October 5, 2013

biskut kacang mazola

terbuat biskut kacang pulak petang-petang ni. ini semua salah kacang dhal. nak beli kacang dhal ternampak kacang tanah. dah tu teringat kat biskut kacang maktok.

pic credit to aimi

minyak mazola keluaran arab saudi. cantik botol dia macam jagung


tapi tak guna resepi maktok. kita guna resepi chef norman musa.

resepi dari FB Chef Norman Musa



25 comments:

  1. Hai Mala...utk raya haji ke ni? rajinnya....kakpb tak buat kuih raya daaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk makan2 saja. kalau sempat raya .. alhamdulillah :-)

      Delete
  2. rajinnya mala.eh raya hj pun tak lama lg ni kan.ehmmm terbau2 biskut mazola dah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 tlg buatkan lepas mala dah siap doh ;-)

      Delete
  3. Replies
    1. kalau ada kat stwngsa dah sampai dah kat rumah hang sebekas

      Delete
  4. wah...biskut kesukaan ku...boleh try ni..

    ReplyDelete
  5. comel sungguh botol tu... hihi.. kempunan nak makan sekut kacang... tapi kena pantang ni makan kacang wat masa sekarang sebab angin huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg anginkan kacang2 ni. makan sebijik dua tak pa kot hehehe

      Delete
  6. nyum!! tun suka biskut mazola.. dulu2 selalu buat time raya, mama tun yg buat doh dia, anak2 dia menerap je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tun. dulu2 kita tolong mak. sekarang anak2 tlg kita pulak

      Delete
  7. salah kacang pun ok gak....bole buat tuk raya haji...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ... tak tau la sempat tak beraya biskut ni

      Delete
  8. biskut wajib time raya

    eh...

    salam, singgah sini terus follow. jom, kalu sudi singgah umh saya dan follow jugak. maceh...

    ReplyDelete
  9. bab "ter"buat tu yang tak tahan tuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe nak makan kena la byk 'terbuat'

      Delete
  10. Sedapnyaaaaa...buat aku lapaq biskut Mazola la plak! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap lynna ... hehehe mai la rumah rasa

      Delete
    2. ya la....umah hampa kan dekat......satgi sampai hahahha :P

      Delete
  11. tak tahan tgok biskut ni..ska sgt

    ReplyDelete
  12. ayat "ter"..tu yang mahal, haha. salahkan kacang dhal pulak..adoii, mala. agaknya kalau tak "ter"..entah macamanalah double triple marvellousnya..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kena byk 'ter' anim. kalau plan mmg tak buat punya la ...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...