Friday, June 8, 2012

after school snack


snek mudah untuk budak lepas balik sekolah. walaupun dah makan nasi masih mencari benda nak makan, nak mengunyah. bukak fridge bukak segala tupperware yang ada kat rumah walaupun dah tau tak ada benda nak di kunyah ... :)

roti panjang perancis
tuna dalam minyak bunga matahari
mayonis
keju
sos tomato

senang saja nak buat ...

hiris roti dalam1/2 inci.
tuna di gaul rata bersama mayonis. agak-agak saja kuantiti mayonis.
sapu tuna dan mayo atas roti.
tabur/susun keju.
bakar 180C - 200C dalam 10 minit sampai garing dan keju cair.
dah garing keluarkan dari oven. letak sikit sos tomato.






9 comments:

  1. Salam Mala. roti dg tuna..snack yg mudah tp mengenyangkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mamasya ... yg simple2 saja mampu buat utk anak, janji kenyang :)

      Delete
  2. assalam Mala
    he he sama cam anak2 di rumah ni...buka tutup peti ais tu harap2 timbul makanan yg dihajati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mama sara,
      kan? budak2 ni ... hobby sepanjang masa bukak-tutup peti ais. especially yg bongsu :)

      Delete
  3. Macam peti ais tu ada magic la Mala... bila bukak aje ada makanan best... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haáh mcm i dream of jeannie :)

      Delete
  4. Kalo aku budak2 ni sampai rumah 5.30ptg terus aku bagi mkn nasik. kalo aku bg minum ptg for sure laa dia org tak mkn mlm. selamatt mak hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...