Friday, May 4, 2012

weekend activity


cuti hujung minggu di sini ialah khamis dan jumaat. selalunya petang khamis kami akan ke kelab. budak-budak ni suka main air. kalau tak ke pool nak ke beach. dalam kelab ni lengkap dengan swimming pool, ada playground dan private beach. lepas puas swimming selalunya kami terus dinner kat kelab. yang ni tak boleh buat selalu, mahai makan kat kelab.

kelas renang untuk sekolah juga di adakan disini. sekolah sebelah kelab saja.
budak-budak jalan kaki dari sekolah ke pool.

 


playground yang bersambung dengan pantai


adam dok kutip seaweed
 siap pakai baju sukan sk setiawangsa

amaran obor-obor. kalau bendera ni naik 
kena hati-hati masa main kat pantai

kalau terkena ni sendiri mau ingat ... :)

selalunya petang jumaat kami suka lepak kat pantai, tak pun kami panjat bukit kat depan apartment tengok pemandangan sekitar sambil-sambil tu dok pi check kurma kat atas bukit tu dah masak ka belum .. hehehe belum masak lagi.

32 comments:

  1. salam Mala wah cantik nya teringin nak gi main pantai tu,tentu suka snagat anak2 Mala dpt berenang main2 ditepi pantai tu bila lah kak Noor nak sampai sana tatau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak noor, kumpui duit mai sini cuti-cuti middle east :)

      Delete
  2. bestnya,bila la nak p kat depa di sana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau chikmi nak mai boleh saja. tidoq kat rumah cheq.

      Delete
  3. Replies
    1. sekali sekala seronok la.... benda baru lagi hehehe

      Delete
  4. Best kan dok Oman.. explore lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah best! inshaAllah explore lagi nanti kita tayang kat sini

      Delete
  5. bila lihat pantai oman dlm n3 mala ni, teringat pulau sentosa, s'pore.
    ini pantai buatan juga ke mala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pantai ni semulajadi (ni bahagian teluk). sangat lah bersih, warna air laut dia pun cantik

      Delete
  6. OO..dah ada di Oman rupanya..terlambat news sebab akhir2 ni bz sangat... macam seronoknya cuaca di sana... bila la saya nak sampai ke Oman..

    ReplyDelete
  7. dah sebulan kak naz dan semakin panas oman ni kadang cecah 40C!

    ReplyDelete
  8. Salam Mala.week end sana khamis dan Jumaat rupanya, di Cairo ni Jumaat dan Sabtu.seronok budak2 playground dkt dgn pantai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mamasya, dengar kata kerajaan mungkin akan ubah cuti hujung minggu ke Jumaat & Sabtu supaya sama dgn negara arab yg lain.

      Delete
  9. assalam Mala
    axtv weekend yg disukai anak2 ...main air he he
    cantiklah view di sini, pantai pun nampak bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sara, budak2 mmg mcm ni kan. tak jemu2. mmg bersih pantai kat sini. warna air laut dia pun cantik!

      Delete
  10. salam mala.. dah pindah oman ke?aritu bukan kat brunei ke?hehe..patut lama x nmpk blogging..
    seronok lak tgk playground tu bsambung ngan pantai kn..eh jellyfish tu bawak la balik buat kerabu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam hasue,

      kat brunei dari 2002-2009. hari ni dah genap sebulan di Oman. baru lagi :)

      boleh makan ke jelly fish tu? kalau boleh makan, nanti bawak beg plastik/bekas kutip ramai-ramai hehehe

      Delete
  11. bestnya..boleh tumpang rumah tak kalau akak ke sana..heee

    ReplyDelete
  12. apa salahnya kak yan .. tahun depan boleh la. sekarang masih tinggal di rumah transit.

    ReplyDelete
  13. Seronokkan merantau negara org ni...

    ReplyDelete
  14. Seronoknya aku tengok Mala. Tempat baru hang ni A+++ hehehe... Paling best, semua walking distance. Tapi panas-panas ni.. nak kena pikir-pikir gak nak berjalan kaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sementara ni walking distance la. dah pindah luar nanti tak dak dah walking-walking

      Delete
  15. seronoknya....cantiknya pemnadangan=))

    dimana2pun indahnya ciptaan Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul aine. msia kita pun cantik jugak ... hijau saja. kat sini nampak kelabu asap ja hehehe

      Delete
  16. As salam kak mala,

    Syoknye boleh pulak tgk kurma dah masak belum... :)))

    Baguskan jaga aurat di mana2... di sini ramai yg vogel2...hikhikhik x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam,

      hehehe mmg syok hari2 dok perati kurma. dah kuning belum, dah kuning belum hehehe

      vogel2 yg tak tahan tu ... ;-)

      Delete
  17. waa bersih dan kemas je playground nyer yerkk

    ReplyDelete
  18. mmg bersih kat sini. jarang nampak sampah!

    ReplyDelete
  19. salam..

    wah adam masih bwk bju sk setiawangsa ye.patriotik sungguh tu! jadilah kan ada kenangan di bawa ke sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam ca, adam mmg pakai tshirt sks setiap kali kelas PE kat sini hehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...