Friday, May 11, 2012

nutella and banana toast


sarapan hujung minggu. bakar roti, sapu nutella, tempek pisang dari Salalah

tak jumpa la nasi lemak bungkus, kuih ka, roti canai ka ...

kat sini pisang selalunya dari philipine dan yang tempatan dari salalah. kalau nak tau salalah ni cuaca dia macam kat malaysia. tak akan jumpa pokok kurma! yang banyak pokok kelapa dan pisang ... bila la nak sampai salalah.

paling best nak pi salalah masa cuti summer. lari dari cuaca panas yang melampau. dengar kata tahun lepas sampai cecah 56C. hangit kau!! jauh tak jauh salalah dari muscat lebih kurang  8 - 12 jam kalau drive. banyak tempat boleh singgah sebelum sampai salalah. kalau terbang 2 jam.

dah sampai nanti boleh la story lebih ya ... la ni kita berangan dulu ... :)

25 comments:

  1. Salam Mala..
    sedapnya ku roti dilepa dengan nutella..emm..

    ReplyDelete
  2. ini aku tengah berangan. kuak lentang tengah padang pasir. hahahha
    ada padang pasir ke kat salahah tu ??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. salalah mcm msia .. tak dak pd pasiaq

      Delete
  3. Aikk..hilang cerita nutella nya..sibuk cerita pisang salalah je.. Aku pun tak sampai salalah southern part.. memang jauh tapi dengar cerita pemandangan tepi lautnya cantik.. Pi la Mala..aky dok tumpang tengok gambaq naa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha hilang cerita nutella, tiba-tiba jalan-jalan syok sendiri kat salalah ... mengarut saja kan

      Delete
  4. salam Mala.. sarapan ni pun best gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak naz, boleh la kan. kita layang apa budak2 ni nak makan.

      Delete
  5. Mala ,toast pun best ni ,psttt komen mala masuk SPAM box nasib check

    ReplyDelete
    Replies
    1. chikmi, toast pun toast la .. semalam dah egg on toast. laaa ... awat masuk SPAM?

      Delete
  6. macam nak kena cuba aje... pisang ada, tapi nutella dan rotinya takde... camanao tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la beli roti dan nutella nanti :-)

      Delete
  7. Salam Mala.suhu cecah 56 C...panas betul tu...jauh lebih panas dari Cairo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mamasya .. itu la yang di dengar dari orang2 yang spent summer kat oman tahun lepas. dengarnya cuaca tahun macam lain sikit. tak sepanas tahun lepas. so far setakat ni kalau tengahari cecah 40C

      Delete
  8. assalam
    kat rumah akk nutella ngan roti tu wajib ada he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, mmg cepat habis nutella kat rumah :)

      Delete
  9. saya suka nutella...sedapnya..:)

    panas betul kat sana tu kak...kat sini lak spring pun sejuk lagi cuaca mlm bawah 10 degree C kalau siang dlm 15degree c jer.tak sabar lak nk tunggu summer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg takut tu... harap2 tak la sampai 56C thn ni. so far palign tinggi 40C

      Delete
  10. 56C tu mmg tahap hangit la..kat Malaysia skrg ni pun panas ...nak kuar pun malas..kalau kuar pun mesti pi shopping2 mall ada aircond je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dok sembunyi dalam rumah saja ni .... jemur baju pun sat saja dah kering :)

      Delete
  11. nampak simple...
    tapi sedapkan kan kank annn

    ReplyDelete
  12. Dah cuba Brown Spoon? Hazelnut spread made in Lebanon. Sedap gak! Harga adalah kurang sikit... dalam SeRial gitu... hahaha... SeRial pun nak kira...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum ... baru ni beli brand carrefour ...murah sikit gak. tak kira seriyal pun seriyal la! hahaha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...