Saturday, March 16, 2013

white-sand beach, fins


aktiviti berkhemah yang pertama bagi tahun 2013. pergi ni bulan 1 hari tu tapi malas nak update blog. kali ni kami pilih untuk berkhemah di tepi pantai pula. untuk trip kali ni hanya 3 keluarga yang turut serta. lebih kurang 1.5jam driving untuk sampai ke pantai ni. terletak di kawasan bernama fins. pantai ni memang popular di kalangan expat mat salleh.



aktiviti sebelah malam bbq dan campfire
memang sejuk berangin bila malam. sedap duduk keliling api
kayu-kayu memang di kutip di kawasan sekitar rumah dan kumpul 
khas untuk pergi berkhemah



 dua makhluk yang terdampar di pantai
moray eel dan puffer fish


pagi pun masih sejuk. untuk breakfast ada mushroom soup, maggie goreng, roti, kopi dan teh, oh! nasi lemak yang semalam tak habis pun ada lagi. tak basi sebab cuaca sejuk. makanan macam dok dalam peti ais. tinggal panaskan saja.

10 comments:

  1. seronok la tengok hang pegi camping...
    Oman dah rasa panas ke belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. suhu dah naik sikit tapi still ok

      Delete
  2. waa..cantiknya ikan dan belut tu mala..
    terdampar mati ke hidup?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terdampar mati ... tapi mala dah rasa belut tu ada kawan bagi. husband dia suka fishing tapi dia tak makan. hehehe

      Delete
  3. besntnyaaaa....

    lama rasanya akak x Update blog kan...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Mala,
    Di sini dah mula musim panas so kebanyakan camping area dah tutup.
    Yg open tu public, pantai sahajalah.
    Itu pun cecah time dzohor semua dah mula kesat peluh.
    Dok rumah sahajalah jawabnya.

    P/s;
    Seronok dapat ber-camping mcm tu.
    Makan ramai2.. nyaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kaksham,
      sini pun pagi2 dah cepat cerah dan panas ...
      tq for the recipe ya. nanti nak cuba.

      Delete
  5. Assalam mala
    bestkan xtvt begini, tenangkan jiwa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam saranur - mcm ni la cari kami kat sini hilangkan stress urusan kerja/rumahtangga/sekolah. sementara cuaca pun masih sedap lagi :-)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...