Sunday, April 4, 2010

egg benedict

from zurin

Bahan-bahan:
2 biji telur
2 keping roti putih yang telah di buang bahagian tepinya
lada hitam - freshly cracked
mentega
garam

1. Sapukan mentega pada bekas ramekin.
2. Letakkan sekeping roti di dalam bekas ramekin. Sapukan mentega pada roti dan taburkan sedikit lada hitam dan garam.
3. Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam dan garam. Boleh juga ditaburkan sedikit keju jika suka.
4. Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih masak dan telur kuning cair sedikit.



last night we dine at Saba Restaurant to marked our 12th anniversary together. prepared egg benedict served with baked beans and grilled sausage for breakfast on a lazy sunday :)

H A P P Y *  A N N I V E S A R Y * S A Y A N G!

xoxo



2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...